Partners & Sponsors

Home » Partners & Sponsors

Een professionele wielerronde organiseren – zoals de Ronde van de Westerstraat – doe je niet zo maar.
Dat doe je samen. Samen met partners en sponsors.

Wij zijn bijzonder blij met en enorm trots op onderstaande bedrijven en organisaties,
die het mede mogelijk maken dat er na 64 jaar weer wielrenners door de Westerstaat racen.

Hoofdsponsor

RIH SPORT AMSTERDAM is gespecialiseerd in handgemaakte, racefietsen voor koersen op de weg en op de wielerbaan. Het in 1921 opgerichte legendarische merk heeft bijna 100 jaar ervaring en bestrijkt vier generaties framebouwers. 63 wereld- en Olympische kampioenen behaalden hun titels op een RIH SPORT.

Sponsors

Cycle Fun Productions ontwikkelt, initieert en organiseert evenementen voor wielerfans, zoals Slowbiking, het Holland Bike Festival, de Ortelius Crit en de Amsterdam Light Parade. Met deze evenementen promoten ze de fiets als gezonde en fijne vorm van vervoer en onderstrepen ze thema’s als veiligheid, duurzaamheid en ‘slowing-down’.

NL Crit Series organiseert jaarlijks 8 tot 12 fixed gear criteriums (crits – races van zo’n 30 kilometer), die worden verreden op verschillende parcours (variërend van 90 meter tot 1,4 kilometer) door heel Nederland. Fixed gear crits zijn kort (30 tot 45 minuten), snel van begin tot eind, spectaculair en gemakkelijk te volgen. Zelfs voor toeschouwers die nooit wielerkoersen volgen.

Maats is ontstaan vanuit liefde voor de wielersport. Zij omarmen alle facetten die de sport zo mooi maakt. Voral wielerkleding heeft hun hart gestolen. Zij geloven dat iedere renner –  jong of oud, prestatiegericht of genietend – moet kunnen fietsen in kleding die bij hem of haar past. Maats zoekt voor deze mensen de wereld af naar de beste en tofste wielerkleding.

Campagnebureau BKB vertelt verhalen. Vanuit Amsterdam & Brussel agenderen zij kwesties die zij belangrijk vinden. Van vluchtelingenproblematiek tot gelijke onderwijs kansen, van duurzaam beleggen tot het belang van open data en van veteranen tot werkstress. Voor opdrachtgevers en op eigen initiatief.

72 & Sunny creëert culturele impact voor bedrijven en organisaties. 72 & Sunny gelooft dat creativiteit de belangrijkste krachtbron is voor bedrijven. Ze zijn een platform voor persoonlijke groei en creatieve expressie. Het is hun missie om diversiteit in creativiteit te ontwikkelen en uit te breiden

Koerssponsors

Jumbo Amsterdam op de Westerstraat is de eerste Jumbo in Amsterdam. Deze Jumbo heeft een ruim assortiment, altijd de laagste prijzen en gekwalificeerde medewerkers. Bedrijfsleider Michel de Koning: “Wij zijn trots op onze winkel. De mooie versafdelingen zijn echte blikvangers. Hier kunt u terecht voor uw vers gesneden vlees en kaas.”

De Blaffende Vis is een oergezellige buurtkroeg. Het bruine café is vanaf ’s ochtends gevuld met yuppen, kunstenaars en Jordanezen, die hier komen voor een kop koffie en een krant. ’s Avonds oefent het café een enorme aantrekkingskracht uit op studenten; want het eten is goed en vooral betaalbaar. Ook een prima plek om ouderwets door te zakken.

Bij Het Zwarte Fietsenplan heeft iedere fiets gegarandeerd de laagste prijs: een fiets voor een online prijs met de service van de fietsenmaker. Alle fietsen zijn welkom voor reparaties en onderhoud. Altijd met duidelijke prijsopgave vooraf.

Partners

Al sinds 1985 de kopieerwinkel in de Jordaan. Ooit begonnen in een klein winkeltje niet ver van de Westertoren. In de jaren 90 verhuisde Challenger naar de oude Mercedes garage in de Westerstraat. Sinds 2012 is Challenger Amsterdam een copy & printwinkel inclusief pasfoto- en printselfservice!

De Vakantiefietser is een Amsterdamse fietsenwinkel gespecialiseerd in vakantiefietsen, fietsaccessoires en uitrusting voor fietsvakanties zoals fietstassen, gidsen, kaarten, kleding, slaapmatjes en nog veel meer. Iedereen die werkt bij de Vakantiefietser heeft over de hele wereld gefietst en weet waar hij of zij over praat.

Horecapartners

In deze visbar in hartje Jordaan staan duurzame vis en dagverse producten centraal. Naast Fish & Chips, bereiden ze dagelijks (wisselende) visgerechten en serveren ze speciale Fish & Chips gemaakt van bijvangst van de dag. De bar heeft een ruime keuze aan lokale bieren en Britse klassiekers, wijnen, ciders, cocktails en gin-tonic’s.

Bij Boca’s eet je waar je zin in hebt, wanneer je er zin in hebt. Overdag vind je op de kaart een uitgebreide selectie aan kleine broodjes (Boca’s). Later op de dag en avond borrelplateaus, de lekkerste happen, soepen & salades. Kortom, Boca’s is er voor ontbijt, lunch, borrel en dan nog meer borrel. Daarnaast mag er gedanst worden.

Sinds 2003 verzorgen Joris en Soraya – trotse eigenaren van het gezellige cafe – ervoor dat ieder bezoek een feest is! Een biertje op een zomers terras midden in Amsterdam, een cocktailworkshop om je vrienden te verrassen of een fantastische Amsterdamse avond. Tot in de puntjes verzorgd!

Bobbi’s is een ouderwets, Jordaans buurtcafé in een hip jasje. Verfrissend, geen poespas, geen gigantische cocktailkaart of haute cuisine food. Bobbi’s straalt uit wat het wil zijn, met als motto ‘what you see is what you get’. En Eberhard van der Laan, Johan Cruijff en Lil Kleine hangen aan de muur.

Goed Doel

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor deze mensen is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk. Zodat iedereen met een handicap, dicht bij huis, de mogelijkheid krijgt om te kunnen sporten.