StraatraceKampioenschap van Amsterdam

Teams van ieder stadsdeel strijden met elkaar voor het Straatracekampioenschap van Amsterdam. Tijdens elke van de vier straatronden worden één of meer onderdelen voor het Straatracekampioenschap. In teams van 4 mannen en/of vrouwen wordt gestreden voor de titel Snelste Stadsdeel en Snelste Amsterdammer. De in totaal zeven onderdelen komen oorspronkelijk uit het baanrennen, maar in aangepaste vorm bieden zij een aantal unieke en spectaculaire wielerwedstrijden.

COMPETITIE ONDERDELEN

250 meter sprint (knock out systeem)Ploegenachtervolging over 3.000 meterAmsterdamse AchtervolgingAfvalkoersSnowball puntenkoersCriterium met bonusprints

STAND

Op 14 mei 2021 zal het eerste onderdeel van dit kampioenschap gereden worden.
De eerste stand zal daarna snel beschikbaar zijn via deze pagina.

Alternatieve ronde

Helaas hebben we alle Straatrondes van Amsterdam ook dit jaar moeten afgelasten. We hebben nog lang de hoop gehouden dat de Corona richtlijnen per 13 augustus zouden worden versoepeld, maar dat bleek niet het geval. De beperkingen die deze richtlijnen op onze evenementen leggen, zijn zodanig dat we het niet verantwoord vonden om de Rondes door te laten gaan. Het zijn bizarre tijden en we begrijpen goed dat we met z’n allen moeten bijdragen om Covid onder controle te krijgen.

Om toch wel een dagje lekker met elkaar te kunnen koersen, organiseren we een alternatieve Ronde van de Orteliusstraat op het parcours van HSC de Bataaf in Zwanenburg. Daar organiseren we nu een klein gezellig wielerevenement met een aantal onderdelen:
• Interclub Talent Race voor Categorie 7 & Nieuwelingen
• Het Open Kampioenschap van Amsterdam voor Vrouwen
• Het Open Kampioenschap van Amsterdam voor Mannen

Daarnaast zijn er @nlcritseries fixed gear wedstrijden voor mannen en vrouwen

De Dikke Banden Races stellen we nog uit tot zondag 12 september (onder voorbehoud), net als vorig jaar weer in het Rembrandtpark

Inschrijven voor de wedstrijden op 4 september en Dikke Banden Races op 12 september kan via rvdo2021.eventbrite.nl